Eerste stagedag

Vandaag was mijn eerste stagedag en bij binnenkomst kreeg ik direct te horen dat een van de twee cliënten ziek was. Het ging om een vrouw van 100 jaar!

Ik nam plaats, kreeg een lekker kopje thee en we waren al meteen lekker aan het kletsen. Toen de cliënt binnen kwam lopen was ze al meteen een beetje cynisch aan het mopperen, heerlijk! We hadden meteen een klik en ze is gek op mij.. Deze mevrouw is overigens 84 jaar maar nog erg vitaal.

Verder was er nog per dagdeel een vrijwilliger (dat is ook wel nodig met zoveel cliënten) en die waren beiden erg aardig, had er meteen een klik mee. Ik heb bij deze stage het gevoel dat dit een leuk halfjaar gaat worden met veel uitdaging, al zijn er maar twee cliënten, we zijn wel opzoek naar meer en met mijn creativiteit gaat dat zeker lukken.

De dag verloopt zo:

Ik begin om 09:00 en rond 10:00 uur komen de cliënten. Bij binnenkomst wordt er koffie en thee gedronken en daarna doen we een kleine activiteit tot 12:30 uur, daarna krijgen ze een warme maaltijd die voor hun wordt bereid in het restaurant. Rond 13:30 uur gaan we weer terug naar onze ruimte waar we weer een activiteit aanbieden + koffie en thee. Vervolgens is het alweer 16:00 uur en is het tijd voor de cliënten om naar huis te gaan. Om 16:30 uur ben ik ook weer vrij.

Hoe fucking chill wil je het hebben! Dit is echt iets om jaloers op te zijn 🙂

Geef een reactie